Nieuwe vormen van medezeggenschap

17mei09:0016:15Nieuwe vormen van medezeggenschapGeorganiseerd door SBI Formaat

Details over het evenement

Nieuwe verbindingen;
de toekomst van de medezeggenschap

‘Een nieuw samenspel tussen medewerker, bestuurder, OR en toezicht.’

Moet een OR niet veel meer streven naar nog meer een vroegtijdige betrokkenheid en participatie? Moet de stem van de medewerkers niet veel meer worden gehoord? Moet een toezichthoudend orgaan zich vrijer kunnen bewegen in een organisatie en ook vaker de OR raadplegen? Moet er meer informeel overleg komen tussen bestuurder, OR en RvT of RvC? Moet een organisatie zich nog meer verbinden met de verantwoordelijkheid gericht op duurzaamheid?

Medezeggenschap, zeggenschap en toezicht zijn al langer op zoek naar nieuwe invulling van hun rollen. De huidige vorm lijkt niet meer te passen in nieuwe organisatievormen en ontwikkelingen en verliezen daardoor hun effect. Vaak wordt geklaagd over vacatures in de OR en dat de OR niet meer leeft binnen de organisatie. En ook is er onvrede met de mate van invloed, irritatie over de procedures en (gebrek aan) communicatie over en weer tussen medewerker-OR, bestuurder en toezichthouders.

Door de coronacrisis zijn we nog meer uitgedaagd om op zoek te gaan naar nieuwe manieren van verbinding tussen medewerker, bestuurder, OR-leden en toezichthouder. Er moesten snelle beslissingen worden genomen in een tijdperk waarin we niet alle informatie tot onze beschikking hebben. Dat doet nog meer een appél op een goede relatie, een goede samenhang tussen de diverse rollen.

Lees verder

TIjd

(Dinsdag) 09:00 - 16:15

Locatie

Landgoed Zonheuvel, Doorn