JK Keynote – Kennis & Comedy & Concert

kennis, comedy & concert

Dolf Jansen, Typhoon, Iris Hond, Nynke Laverman,....

Jitske zoekt regelmatig de samenwerking op met andere sprekers en performers. Door kennis te mixen met muziek en/of comedy dringt informatie beter tot je door. Muziek raakt het hart. Comedy laat je in de spiegel kijken. Elke samenwerking levert unieke momenten op. Eerder werkte Jitske al samen met Typhoon, Wende Snijders, Dolf Jansen, Iris Hond, Nynke Laverman. En met andere sprekers als Wouter Hart, Elke Geraerts en Joris Luyendijk. Heb je een bijzondere combinatie in gedachten? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.

Kennis & Comedy: ‘Een verrassende combinatie’

Jitske Kramer en Dolf Jansen. Waar Jitske kennis deelt, daagt Dolf uit tot anders kijken. Jitske heeft de macht over de slides en het verhaal. Dolf voegt hier zijn gedachten en vragen aan toe. Met kans op poëzie, op interactie met de zaal, op lach en verwarring, op nieuwe inzichten en antropologische wijsheden. Werkwijze: inhoudelijk stelt Jitske de lezing samen op basis van het congresthema en de vraag die de klant stelt. Zij spreekt dit met Dolf door. Dolf voegt zijn comedy toe. Op het podium komt alles samen, via veel improvisatie met elkaar en met de zaal.

Dolf en Jitske dagen elkaar uit anders te kijken naar macht, naar verschillen en overeenkomsten. Wat wordt er van leiders verwacht? Zijn mannen echt zo anders dan vrouwen? Hoe zorgen we voor minder conflicten en meer begrip? Met antropologische lessen van Jitske. En de stand van het land door Dolf’s ogen. Waarbij het risico bestaat dat beide sprekers ook elkaar te lijf gaan, met woorden, argumenten en emoties vanzelfsprekend. Had je nog geen onbewuste vooroordelen? Na deze rake jamsessie met woorden zeker wel.

Jitske: ik kijk uit naar de scherpte en alertheid die het samenwerken met Dolf van mij vraagt. Waar ik spreek over meer algemene menselijke patronen, legt Dolf de link naar de actualiteit. Zijn verrassende associaties en verbanden geven mij telkens weer nieuwe ideeën. Een extra dimensie is dat deze nieuwe inzichten vooral óp het podium ontstaan…

Dolf: ik verheug me op de samenwerking omdat er nogal wat in Jitske’s werk zit waar ik ook van alles van vind – macht, man-vrouwverhoudingen, leiderschap – en ik zeker weet dat ik aan haar sterke inhoud meer (onverwachts) kan toevoegen dan al die healers, innovators en willekeurige voorbijgangers die zij op haar reizen ontmoet. Plus ze is zo slim en snel, dat daagt me extra uit…

Jitske & Typhoon dagen uit en inspireren. Ze triggeren je met andere ogen te kijken. Om overeenkomsten te zien. Open te staan voor verschil. En om daar naar te handelen. Vol energie, diepgang en muziek brengen ze het publiek tot ongekende hoogte!

Concert College. Kennis & Concert: 'bijzonder hoe inhoud en muziek resoneren'

Jitske Kramer en Iris Hond. Nynke Laverman. Wende Snijders. Typhoon. Het verhaal en de kennis van Jitske zijn leidend. Daar doorheen vlechten we  muzikale nummers die in sfeer en tekst passen bij de inhoud. Om ergens de nadruk op te leggen. De woorden beter te voelen. Het resultaat is een verrassend geheel. Een concert college om nooit meer te vergeten. Uniek, ontroerend en indrukwekkend. Zeer geschikt als bijzondere afsluiting of opening van een intensieve dag. Groots en meeslepend, of juist klein en intens. 

Samen met Nynke Laverman heeft Jitske een bijzonder Concert College ontwikkeld bij haar nieuwste boek Tricky Tijden. Vraag naar de mogelijkheden!

Jitske & Typhoon: ‘Rhythm of Life. Recht uit het hart’

Jitske Kramer en Typhoon (Glenn de Randamie) brengen samen grote thema’s tot de essentie terug. Onder de naam Rhythm of Life brengen zij  persoonlijke verhalen en antropologische inzichten over diversiteit en inclusie. Over omgaan met verschillen én overeenkomsten. Over macht én onmacht. Over insluiting én uitsluiting. Over power én love.

Masterclass Rhythm of Life voor organisaties. drie uur durende Rhythm of Life masterclass. Dit programma is gericht op het belang van diversiteit en inclusie in organisaties en wat dit betekent voor samenwerking en leiderschap. Festival vibes. Met talks, humor, serieuze gesprekken en natuurlijk muziek.

Concert Typhoon met Jitske. Een unieke show met de voltallige liveband van Typhoon, gemixt met korte talks van Jitske. Over diversiteit en inclusie in ‘het leven’, over mens-zijn.

video's Kennis, comedy en concert

Concert college: Jitske & wende

Kennis & comedy: Jitske & dolf

Concert college: Typhoon & Jitske