Jitske op TV

JITSKE KRAMER ALS HOST OF DAGVOORZITTER

Jitske Kramer heeft aan verschillende producties en programma’s meegewerkt. Daar kan ze in deelnemer als gesprekspartner, maar ook als host. Ontwapenend, maar altijd haarscherp om dat naar boven te halen wat ontwart, verrijkt, ontnuchtert en versterkt. Neem contact op voor de mogelijkheden voor jouw project.

PATTERNS OF LIFE DOCUMENTAIRE

In de documentaire reality-serie Patterns of Life reizen we af naar de meest afgelegen uithoeken van onze planeet. Om een van de oudste talen van de wereld, traditionele tatoeages, te ontcijferen.
Jitske Kramer is de host van deze serie en dompelt zich bij verschillende communities en tribes een periode onder als antropoloog. En deelt de indrukwekkende verhalen achter traditionele tatoeages. 

Patterns of Life zal in 2024 internationaal in première gaan.

BRAINWASH – TALKS

Hoe verschillend we ook zijn, toch kunnen we samenleven. Antropoloog Margaret Mead heeft met haar onderzoek overal ter wereld het zelfbeeld van de westerse mens radicaal veranderd. Ook dat van antropoloog Jitske Kramer. Zij houdt een vlammend pleidooi voor verbinding.

OMROEP HUMAN – OP DE SOFA

Samen met seksjournalist Marith Iedema en antropoloog Jitske Kramer nemen de teamcaptains Hanneke en Damiaan het tegen elkaar op.

En ze leefden nog lang en gelukkig. Prachtig hoor, die romantische liefde. En toch lijkt het gras vaak zo veel groener aan de overkant. Waarom blijft het aantal echtscheidingen stijgen, zijn er zoveel mensen ongelukkig getrouwd? Kortom: is er een ander voor nodig om gelukkig te zijn?

NPO RADIO 1 – HYBRIDE WERKEN

De huidige corona cultuurshock biedt ruimte voor verandering, voor transformatie. Het kan ons onze vastgeroeste overtuigingen doen bijstellen. We zijn nu bijna tien maanden onderweg, zitten we ook daadwerkelijk in een transformatie? Antropoloog Jitske Kramer is opnieuw bij ons, dit keer om de balans op te maken.

VOODOO REPORTAGE

In 2019 verbleef Jitske 10 dagen in Togo. Om te leren over voodoo. Over deze bijzondere ervaring schreef zij het boek ‘Voodoo – een reis naar jezelf via eeuwenoude rituelen’. Fotograaf Rein van der Zee maakte de prachtige foto’s. Een reportage zat niet in het plan, maar de geschoten beelden leverden onderstaande reportage op.

OMROEP HUMAN – DE PUBLIEKE TRIBUNE

Wie beschermt mij? Die vraag staat centraal in de vijfde aflevering van De Publieke Tribune. Op sociale media, in horeca, in openbaar vervoer, onderwijs en het ziekenhuis wordt gescholden en bedreigd. Waar komen die bedreigingen en korte lontjes vandaan? En wanneer moet wie handhavend optreden?