Boeklancering Tricky Tijden Avondshow

UITVERKOCHT

Dit Tricky tijden event is helemaal uitverkocht

Maar niet getreurd! Je hebt nog steeds de kans om een onvergetelijke ervaring met Jitske Kramer en Dolf Jansen te beleven!

Theatercollege Tour All-Inclusive
Een avond kennis & comedy & muziek. Over verschillen. Over overeenkomsten. Over samen mens zijn. 

Een avond met heldere theorie over zware thema’s. Met antropologische inzichten. Maar ook licht, lucht en lach door spoken word, live muziek en comedy. Voor een theaterprijs van +/- €26 

Tricky tijden

Meer dan een boeklancering

Op 8 April 2024 vieren we met een spetterend uniek programma de lancering van Tricky Tijden, het nieuwste boek van Jitske Kramer.

Beleef de gloednieuwe Tricky Tijden keynote van Jitske Kramer, gevolgd door een Tricky Talkshow onder leiding van Dolf Jansen.  

hoe, wat en waar?

host van de avond

Tijdens de Tricky Talkshow gaat Dolf Jansen op geheel eigen wijze in gesprek met gasten uit verschillende werkvelden om samen door te praten op de thema’s die Jitske in Tricky Tijden opwerpt. 

Over Tricky Tijden

We zitten op allerlei terreinen in een overgangsfase. Tijdens grote veranderingen moeten we afscheid nemen van wat we kennen, terwijl we nog niet precies weten hoe de toekomst eruit gaat zien. Het is een verwarrende tussenperiode waarin het niet meer is zoals het was, maar ook nog niet hoe het gaat zijn. Antropologen noemen deze tussentijd liminaliteit. Het is the messy middle, een rommelige tussentijd. Jitske Kramer ging op zoek naar de patronen, kansen, gevaren en verleidingen tijdens grote veranderingen. En schreef het boek Tricky Tijden – laat je niet gek maken, dat op 28 maart 2024 uitkomt.

Voor wie?

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar de tussentijd waarin wilde verhalen zorgen voor verwarring, tricksters voortdurend spelen met de waarheid en machtsverhoudingen schuiven. Tricky Tijden is een confronterend boek dat je met nieuwe ogen naar de samenleving en jezelf laat kijken. Tijdens dit event komt de tekst uit het boek tot leven. Je zult met nieuwe inzichten, stof tot nadenken én hopelijk vol goede moed om daadwerkelijk in actie te komen naar huis gaan. 

Bij aanschaf van een ticket voor de boeklancering kun je het boek vooraf met korting reserveren. Je ontvangt het boek tijdens het evenement en is er de mogelijkheid om het te laten signeren. 

Programma boeklancering 8 april:

De Tafelgasten

18:45
Inloop
19:15 - 20:30
Tricky Tijden met Jitske Kramer

Betreed de confronterende wereld van 'Tricky Tijden' met Jitske Kramer. Tijdens de boeklancering brengt ze krachtige inzichten uit het boek tot leven. Jitske ontrafelt op meeslepende wijze de menselijke patronen van ingrijpende veranderingen. Ze geeft duiding aan de verwarrende tussentijd, een complexe transitiefase waarin de wereld lijkt te spelen met haar eigen regels.

20:30 - 20:45
Pauze
20:45 - 22:00
Tricky Talkshow met Dolf Jansen

Tijdens de Tricky Talkshow gaat Dolf Jansen op geheel eigen wijze in gesprek met gasten uit verschillende werkvelden om samen door te praten op de thema’s die Jitske Kramer in Tricky Tijden opwerpt. Met Julia Wouters en Nazmiye Oral over de kracht van verhalen en woorden, waarom politici spelen met feiten en fictie en wat hierin de rol is van kunstenaars en columnisten. Met Deep Democracy expert Mireille Ollivieira over het belang van het voeren van ingewikkelde gesprekken om tot verandering te komen, ook en juist als er een wij/zij dynamiek heerst. Met Herman Wijffels en Femke Groothuis over de toekomst van de economie. Met kinderarts Koen Joosten en Quirine de Weerd, hoofd Duurzaamheid en Communicatie van de Lidl, kijken we naar de toekomst van de zorg. Over hoe het kan dat ruim de helft van de Nederlanders ziek is, 78% van de producten in vele supermarkten niet voldoen aan de Schijf van Vijf en hoe dat anders kan. Met ruimte voor reacties uit het publiek en vragen aan Jitske Kramer. Met muziek, comedy en cabaret van Marcel Harteveld en Vera van Zelm om de boel op scherp te zetten.

22:00 - 22:30
Borrel